Балога написав Тимошенко листа з проханням зменшити кількість заступників

Балога написав Тимошенко листа з проханням зменшити кількість заступників
mastersofdepth.com

Як повідомляє прес-служба Президента, про це йдеться у листі Балоги на адресу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

За словами глави Секретаріату Президента, в складних умовах фінансової кризи будь-які заходи, спрямовані на скорочення витрат бюджету і жорстку економію бюджетних коштів, набувають особливого значення.

Балога нагадав, що саме у зв'язку із цим 3 березня 2009 року Верховна Рада України прийняла Постанову Про заходи щодо впорядкування окремих видатків Державного бюджету України, і для його виконання уряд України 18 березня 2009 року видав постанову Деякі питання оплати праці членів уряду в 2009 році.

"У той же час, значне поширення отримала практика надмірного, а іноді одіозного збільшення кількості керівних працівників у центральних та місцевих органах виконавчої влади. Так, в деяких міністерствах кількість посад заступників міністрів становить близько десяти, аналогічна ситуація спостерігається і в окремих центральних органах виконавчої влади, деяких місцевих державних адміністраціях", - заявив він.

Як зазначив глава президентського секретаріату, це призводить до неекономного, неефективного використання бюджетних коштів на утримання керівного складу управлінського апарату на тлі хронічної нестачі ресурсів для забезпечення підтримки на мінімально необхідному рівні соціальних гарантій для малозабезпечених верств населення.

"Довожу до вашого відома позицію Президента України про неприпустимість продовження такої практики, і необхідність невідкладної оптимізації кількості посад заступників міністрів, заступників керівників центральних органів виконавчої влади, заступників голів місцевих державних адміністрацій", - йдеться в листі Балоги.

У зв'язку з цим він нагадав, що раніше особисто прем'єр-міністром було ініційовано зменшення у системі центральних органів виконавчої влади кількісного складу керівництва та встановлення його на рівні чотирьох заступників міністра, керівника іншого центрального органу виконавчої влади, в тому числі одного першого заступника.

"Про вжиті заходи прошу проінформувати главу держави  найближчим часом", - зазначається в листі до Тимошенко.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK