БЮТ не хоче міняти Конституцію, незважаючи на бажання ПР

БЮТ не хоче міняти Конституцію, незважаючи на бажання ПР
newsru.ua

Зокрема, в інтерв'ю виданню Власть денег Клюєв зазначив, що для внесення змін до Конституції необхідно мінімум 300 голосів депутатів, а у його фракції тільки 175 членів.

"Це означає, що переговори в першу чергу ми будемо вести саме з Блоком Юлії Тимошенко. На мій погляд, нам пора розпочати публічний переговорний процес, щоб вся країна знала аргументи сторін", - сказав він.

На думку депутата, внести зміни в Основний Закон реально до виборів Президента. "Якщо в квітні відбудеться перше голосування, Конституційний суд прийме рішення по законопроекту в червні-липні, то вже у вересні Верховна Рада може прийняти остаточне рішення", - зазначив Клюєв.

При цьому він нагадав, що ПР виступає за збереження парламентсько-президентської форми правління, а також назвав недоцільним проведення всенародного референдуму з проекту змін Конституції.

Тим часом заступник голови фракції Блоку Юлії Тимошенко Андрій Портнов також в інтерв'ю виданню Власть денег висловив упевненість, що до виборів Президента парламент не внесе зміни до Конституції.

"Сьогодні я можу впевнено прогнозувати, що змін до Конституції не буде ні до президентських виборів, ні в найближчі роки після них", - сказав він.

На думку Портнова, за час, що залишився до президентських виборів політичні сили не зможуть знайти компроміс з цього питання.

"А після виборів нового Президента буде дуже складно це зробити вже в силу простих математичних розрахунків. Йому просто не вдасться зібрати в парламенті 300 голосів на двох сесіях", - запевнив він.

Бютівець також повідомив, що на даний момент БЮТ не веде переговори щодо змін Конституції з фракцією Партії регіонів у Раді.

Водночас, оцінюючи можливість створення коаліції ПР і БЮТ після виборів Президента, депутат не виключив такого варіанту розвитку подій. "Я не виключав би ніяких варіантів. Але про це поки рано говорити", - сказав він, висловивши думку, що участь у формуванні коаліції після виборів Президента візьме новообраний глава держави.

Нагадаємо, що раніше і Президент України і лідер Партії регіонів Віктор Янукович виступили за внесення змін до Конституції до президентських виборів.

26 березня вітчизняні політичні експерти назвали малоймовірною можливість проведення позачергових парламентських виборів до виборів Президента. Між тим, віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко в інтерв'ю ЗМІ заявив, що Партія регіонів і Секретаріат Президента домовилися про проведення позачергових парламентських виборів, приблизно, 7 червня.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK