Вдова Чорновола виступила проти ексгумації його тіла

Вдова Чорновола виступила проти ексгумації його тіла
glavred.info

"Вперше я почула розмови про можливу ексгумації тіла В'ячеслава Максимовича на річницю смерті. На кладовищі хтось підняв цю тему. Ніхто зі слідчих не звертався до мене за дозволом. Одне можу сказати - я не прихильниця таких страшних рішень і не знаю, чия це ідея. Минуло вже десять років, що це дасть? ", - заявила Атена Пашко Газеті по-київськи.

Народний депутат Ярослав Кендзьор, заявив у січні, що В'ячеслав Чорновіл і його водій Євген Павлов після зіткнення з вантажівкою були живі, але їх добив кастетом невідомий чоловік. Дізнавшись про рішення Атени Пашко, він вважає, що слідство має скористатися результатами перших судмедекспертиз.

"У справі є ще багато свідчень того, що смерть лідера Руху - не випадкова, починаючи від розвороту машини і закінчуючи групою супроводу, яка вела В'ячеслава Максимовича.

Нагадаємо, це вже не перша ексгумація у справі Чорновола. Першим ексгумували тіло пасажира КамАЗа Івана Шолома, який нібито помер від серцевого нападу. Через п'ять років розтин підтвердив, що у тілі Шолома знайдені важкі метали, вміст яких перевищував допустимі норми.

Як повідомлялося, 23 січня Кендзьор і Стойко заявили, що мають дані від свідків про те, що В'ячеслав Чорновіл і його водій Євген Павлов після зіткнення з вантажівкою були живі, але їх "добив" кастетом невідомий чоловік.

27 березня генпрокурор Олександр Медведько заявив, що Генеральна прокуратура має намір до 6 квітня розглянути необхідність проведення ексгумації тіла колишнього лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK