Ющенко висловився за створення двопалатного парламенту

Ющенко висловився за створення двопалатного парламенту
president.gov.ua

"Закріплення регіональних інтересів на вищому рівні державної влади і особливо в парламенті може бути вирішено, на мій погляд, єдиним способом - створенням двопалатного парламенту", - сказав, зокрема, Ющенко, виступаючи на всеукраїнських муніципальних слуханнях.

На думку Президента, здійснювати функцію представлення регіонів у парламенті повинна верхня палата, в обов'язки якої буде також входити проведення перегляду законів, прийнятих нижньою палатою.
Ющенко зазначив, що функціями нижньої палати може бути залишено прийняття законів, формування Кабінету міністрів, ведення політичної діяльності, а також формування державного бюджету.

Президент вважає, що двопалатний парламент буде більш стабільним інститутом, ніж існуюча Верховна Рада.

Нагадаємо, що ще 20 березня Ющенко виступив за внесення змін до Конституції до президентських виборів і за посилення ролі місцевого самоврядування шляхом створення двопалатного парламенту.   

Учора, 29 березня, Президент виступив категорично проти прийняття змін до Конституції, запропонованих БЮТ, дорікнув уряду у стрімкому падінні економіки, а також не виключив ймовірності проведення позачергових парламентських виборів. Сьогодні ж Ющенко попросив голову Верховної Ради забезпечити розгляд у парламенті президентських законопроектів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK