Ющенко: Ми вже не будемо такими, якими ми були з точки зору фінансових можливостей

Ющенко: Ми вже не будемо такими, якими ми були з точки зору фінансових можливостей
Прес-служба Президента України. Фото Миколи Лазаренка

"Реформування недосконалої публічної влади є одним з ключових заходів боротьби з кризою - як внутрішньою, так і зовнішньою", - сказав Президент у понеділок в Києві під час Всеукраїнських муніципальних слухань, присвячених реформі публічної влади.

"Безумовно, ця криза досить складна - світ такої кризи не бачив останні 40-60 років. Безумовно, вихід із кризи займе не один рік. Можливо, ми вже не будемо такими, якими ми були ще 10 місяців тому з точки зору можливостей, особливо фінансових можливостей ", - підкреслив Ющенко.

Він висловив переконання, що органи місцевого самоврядування повинні стати одним з ключових гравців реформування законодавства України, її Конституції.

За словами Президента, в результаті реформування місцева влада повинна стати ключовою в системі самоврядування. "Основною моделлю публічної влади повинна бути громада", - сказав Ющенко, виступаючи за проведення адміністративно-територіальної реформи в період кризи.

"Без самодостатньої публічної влади, починаючи від інститутів місцевої влади, Україні не впоратися ні з внутрішніми, ні з зовнішніми викликами", - сказав він.

На його думку, проведення адміністративної та адміністративно-територіальної реформи необхідно країні в умовах економічної і фінансової кризи, необхідно вдосконалення відповідного законодавства, створення системи економічно незалежних територіальних громад.

Президент підкреслив, що реформування влади має бути проведено відповідно до європейських стандартів державного управління та місцевого самоврядування. Він висловився за зміну урядової ідеології в бік децентралізації фінансів та економічного зміцнення регіонів.

"Основою демократичного устрою України повинна стати децентралізація влади і посилення ролі місцевого самоврядування", - запевнив Ющенко.

Також він підкреслив необхідність забезпечення повноцінного самоврядування на районному та обласному рівнях, формування виконкомів районних і обласних рад, надання місцевим держадміністраціям контрольно-наглядових і координаційних функцій.

Крім того, Президент висловив думку, що повинен бути налагоджений контроль з боку громадськості за діяльністю органів державної влади та місцевого самоврядування.

Як вже повідомлялося, виступаючи на всеукраїнських муніципальних слуханнях, Президент України також заявив, що створення двопалатного парламенту - єдиний спосіб повноцінного представлення інтересів регіонів у владі.

Вчора, 29 березня, Президент виступив категорично проти прийняття змін до Конституції, запропонованих БЮТ, дорікнув уряду за стрімке падіння економіки, а також не виключив ймовірності проведення позачергових парламентських виборів. Сьогодні ж Ющенко попросив голову Верховної Ради забезпечити розгляд у парламенті президентських законопроектів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK