Тимошенко заявила, що на неї щодня чинять тиск

Тимошенко заявила, що на неї щодня чинять тиск
www.tymoshenko.com.ua

Про це вона сказала в ефірі телеканалу ICTV у понеділок ввечері. 

"Від нас вимагають скоротити витрати пенсійного фонду. Це значить збільшити пенсійний вік і забрати пенсії у працюючих пенсіонерів. Тому частина міністрів пішла у відставку, що я не захотіла таких змін", - наголосила прем'єр. 

"На мене кожен день чинять тиск, щоб я прийняла ці рішення", - наголосила Тимошенко. 

"Поки я прем'єр, я не допущу ні першого, ні другого. Потрібно змінювати пенсійний вік, коли в країні буде як у Японії, 83 роки середній вік життя людини. А коли у нас трохи більше як 57, так яка пенсія в 65, в 60 ? Це категорично виключається ", - заявила вона. 

"А уявіть собі, якщо б я пішла на повідку у всіх консультантів, які там очолюють міністерства, відомства, і скасувала, так як вони радили, витрати пенсійного фонду, і ми скасували пенсії працюючим пенсіонерам?" - запитала Тимошенко. 

Вона зазначила, що пенсії, незважаючи на кризу, збалансовані за рахунок спеціальних видатків бюджету і запевнила, що до кінця року, як би криза не гуляла у світі та в Україні, пенсія буде виплачуватися як вона є. 

Також Тимошенко наголосила, що вимагають публічно, але не говорять деталі - збалансувати фінансовий баланс Нафтогазу і збалансувати, збільшуючи протягом цього року тарифи на газ для людей. 

"Я що, можу це зробити? Але ті міністри, які пішли зараз у відставку, пішли тому, що я ніколи з цим не погоджуся", - підкреслила прем'єр-міністр. 

Крім того, Тимошенко заявила, що незважаючи на те, що антикризову програму не прийнято, вона урядом виконується так, як уряд може це робити. 

Як повідомлялося, Тимошенко виступає за гармонійні відносини України з Росією, однак має намір відстоювати в цих відносинах український національний інтерес.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK