В Україні розкрили найбільшу банківську аферу

В Україні розкрили найбільшу банківську аферу
rferl.org

Як пише видання, розкрадання 74 672 000 гривень з банку придумали та здійснили троє дрібних банківських клерків, видаючи величезні кредити на неіснуючих громадян.

Сегодня повідомляє, що аферу організував співробітник відділу розвитку, провідний спеціаліст і менеджер відділу фінансового моніторингу одного зі столичних банків.

Вони оформили кілька великих кредитних ліній на неіснуючих громадян, провели всі документи і домоглися у керівництва оплати гігантських сум за липовими кредитними договорами.

Правоохоронці уточнити, як зловмисникам вдалося переконати начальство, не змогли, але дали зрозуміти, що топ-менеджмент, можливо, діяв спільно із шахраями.

Сегодня пише, що аферистів затримали після фінансової перевірки банку. У МВС надійшла скарга від аудитора, що виявлено велику нестачу грошей. Тоді й знайшли неповернені гроші, після чого вийшли на тих, хто оформляв документи.

Як розповіли Сегодня в прес-центрі ГУБОЗ України, повертати мільйони підозрювані не збиралися, оскільки всі угоди були фіктивними.

Зараз правоохоронці шукають, куди аферисти поділи колосальні кошти. За даними газети, Генпрокуратура вже порушила кримінальну справу. Одного шахрая заарештовано, з його спільників взяли підписку про невиїзд. Сегодня повідомляє, що аферисту світить до 8 років в'язниці.

Як повідомлялося, у березні співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю в Одеській області розкрили факт шахрайства, яке пов'язано з отриманням банківського кредиту в розмірі 450 тисяч гривень.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK