Тернопільська облрада закликала підвищити плату за базування ЧФ РФ в Криму

Тернопільська облрада закликала підвищити плату за базування ЧФ РФ в Криму
podrobnosti.ua

Відповідне звернення, ініційоване фракцією Української народної партії, прийняла Тернопільська обласна рада сьогодні під час сесійного засідання.

За це рішення проголосували 81 депутат із 100 присутніх у залі. Не голосували представники Партії регіонів, БЮТ не бере участі в роботі сесій. Всього в облраді працює 120 депутатів.

У зверненні депутати зазначили, що угода про умови базування Чорноморського флоту передбачає оплату Росією оренди баз в Криму і що угода, укладена ще в 1997 році, дозволяє Україні з 2009 року встановити оплату за ринковими цінами.

За підрахунками представників УНП, нова орендна плата буде приносити Україні щонайменше 2 млрд. доларів додаткових надходжень щороку.

Тому депутати Тернопільської облради запропонували Верховній Раді внести відповідні зміни до бюджету на 2009 рік, уряду - забезпечити проведення Фондом державного майна повної інвентаризації земель та об'єктів, які використовує Чорноморський флот Росії, і доручити Міністерству закордонних справ провести переговори з російською стороною про зміни умов базування флоту Російської Федерації в Криму і перехід на ринкові ціни.

Депутати також висловили переконання, що "такий підхід дозволить нашій державі не лише вести дипломатичний діалог на рівних, відчувати себе рівноправним партнером з Росією, яка вже давно перейшла на мову ринкових цін, але й істотно збільшити в 2009 році надходження до бюджету".

Як повідомлялося, директор Інституту російськго зарубіжжя Сергій Пантелеєв вважає, що виведення Чорноморського флоту Росії з Криму призведе до посилення тюркського впливу.

Модернізація Чорноморського флоту на території України можлива лише після підписання відповідних угод з українською стороною, зазначають у Міністерстві закордонних справ України.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK