Ющенко хоче направити проект змін Конституції у Венеціанську комісію

Ющенко хоче направити проект змін Конституції у Венеціанську комісію
АР

Про це сьогодні повідомила заступник глави Секретаріату Президента - представник Президента в Конституційному суді Марина Ставнійчук, яка представлятиме законопроект Ющенка під час підготовки і розгляду у Верховній Раді.

Вона також висловила сподівання, що Венеціанська комісія схвалить в цілому проект змін до Конституції, який запропонував Ющенко.

Як повідомлялося, Віктор Ющенко під час звернення до ВР 31 березня виступив із пропозицією про створення двопалатного парламенту, що зафіксовано у запропонованому Президентом законопроекті про внесення змін до Конституції.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко розкритикувала пропозицію Ющенка про створення двопалатного парламенту і часткового повернення до мажоритарної системи виборів. Проти створення в Україні двох палат виступив і спікер Володимир Литвин.

Народні депутати України від фракцій Партії регіонів і БЮТ, коментуючи цю ініціативу Президента, пригадали, що екс-президент Леонід Кучма наприкінці своєї каденції пропонував зробити те ж саме.
Сьогодні, 1 квітня, лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявив, що фракція його політсили внесе на розгляд парламенту 1 квітня проект постанови про створення Конституційної комісії, а через тиждень зможе подати свій проект змін до Основного Закону.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK