Патріарх Кирило під час візиту в Україну відвідає Херсонес, Донецьк і Почаїв

Патріарх Кирило під час візиту в Україну відвідає Херсонес, Донецьк і Почаїв
АР

Про це повідомив заступник глави Секретаріату Президента України Юрій Богуцький після зустрічі з Кирилом у Москві.

Він нагадав, що патріарх Московський прибуде до Києва 27 липня цього року - напередодні дня пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

За його словами, потім патріарх хоче відвідати Херсонес, де хрестився князь Володимир, далі Донецьк - Святогірську лавру, потім Почаїв (Тернопільська область) - Свято-Успенську Почаївську Лавра.

"Візит носитиме церковний і пасторський характер, хоча передбачаються зустрічі із вченими. Його святість підкреслив, що жодним чином він не хотів би, щоб якісь політичні моменти були під час візиту", - зазначив Богуцький, нагадавши, що візит відбуватиметься напередодні президентських виборів.

"Терміни будуть визначатися. Почаївська Лавра святкує свій ювілей 4 серпня, тому цей візит триватиме близько тижня, хоча точні дати будуть визначатися", - додав він.

Богуцький також зазначив, що для України приїзд патріарха Московського і всія Русі має дуже велике значення. Крім того, він додав, що це буде перший закордонний візит Кирила.

Як повідомлялося, 30 березня митрополит Володимир провів зустріч з патріархом Московським і всія Русі Кирилом, під час якої передав офіційне запрошення відвідати Київ з архіпастирським візитом.

Під час переговорів було вирішено, що патріарх Кирило прибуде до столиці України 27 липня цього року - напередодні дня пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK