Секретаріат Ющенка: Голосування за антикризові закони зірвалося не через політичні мотиви

Секретаріат Ющенка: Голосування за антикризові закони зірвалося не через політичні мотиви
Reuters

Зокрема, сьогодні заступник глави Секретаріату Президента Ігор Попов зазначив, що якби вчора у парламентаріїв були політичні мотиви, то провалили б голосування за всі антикризові закони.

Він нагадав, що вчора ВР прийняла два дуже важливі закони з антикризового пакету, якими збільшено ставки акцизних зборів на алкогольні та тютюнові вироби. Водночас, Попов висловив думку, що інші три законопроекти було недостатньо підготовлено і з народними депутатами не проводилися консультації щодо їх підтримки.

"Мені важко уявити, що такі депутати як Тарас Стецьків, Олесь Доній, Ігор Кріль, Арсеній Яценюк могли про щось домовитися і не голосувати", - сказав Попов.

Він заявив, що тепер уряд і коаліція повинні доопрацювати ці законопроекти і провести консультації щодо їх підтримки.

Як повідомлялося, директор Європейського центру міжнародної політекономії Фредрік Еріксон, коментуючи відмову народних депутатів прийняти закони, на яких наполягає МВФ, заявив, що "Україна повинна усвідомити, що вона летить у стіну на швидкості 150 км на годину", і без кредиту МВФ її чекає дефолт.

Нагадаємо, 31 березня Рада розглядала пакет антикризових законопроектів, які дозволяють отримати другий транш кредиту МВФ. Парламент ухвалив два закони: про збільшення ставок акцизних зборів на алкогольні та тютюнові вироби.

Водночас, у коаліції не знайшлося достатньої кількості голосів для включення до порядку денного трьох антикризових законопроектів Кабміну. Не вистачило кілька десятків голосів частини депутатів від НУ-НС. Один законопроект передбачає виділення 7 725,19 млн гривень на компенсацію Нафтогазу збитків при реалізації імпортного газу в 2009 році, а два інші вносять зміни до законів про пенсійне забезпечення.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила у зриві голосування Президента. Її закиди в сторону Віктора Ющенка категорично відкинув глава Секретаріату Президента Віктор Балога. Він також закликав прем'єра подати у відставку.

Чому не голосували нунсівці з групи За Україну! журналістам в кулуарах Ради пояснив її лідер В'ячеслав Кириленко.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK