Ющенко не бачить підстав для розпуску Ради

Ющенко не бачить підстав для розпуску Ради
president.gov.ua

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам у Хмельницькому.
Коментуючи чутки про те, що він нібито підготував проект указу про розпуск парламенту, Ющенко назвав це дурницею. "Це дурниця, байка, яку можуть придумати лише ті люди, які міцно тримаються за своє крісло", - сказав Ющенко.

Президент пообіцяв, що не здійснить жодного незаконного кроку, в тому числі і такого, що стосується прийняття рішення про розпуск Верховної Ради.

Ющенко зазначив, що сьогодні немає законних підстав для розпуску парламенту. "Підстав для того, щоб сьогодні Президент розпустив парламент, немає", - сказав він, висловивши здивування, навіщо йому було б готувати проект указу в таких умовах.

"Я даю тверде слово: поки я біля керма України, я ні на один крок неконституційний не піду. Будьте переконані, і передайте своїм дітям, що я не здатний на такі незаконні і неморальні вчинки", - сказав Ющенко.

При цьому він висловив побажання, щоб в парламенті знайшли можливості для стабілізації його роботи. Ющенко зауважив, що Верховна Рада повинна визначитися щодо існування більшості й щодо конституційного механізму формування уряду.

"Не обов'язково має йтися про розпуск парламенту", - сказав Ющенко, зауваживши, що Конституція сьогодні дає парламенту всі можливості для налагодження нормальної роботи, і тільки якщо парламент виявиться не здатним все це зробити, тоді є лише одна законна підстава вийти з цієї ситуації - розпуск парламенту.

Президент підкреслив, що це останній крок із перерахованих ним можливих варіантів розвитку подій.

Перед цим він висловив згоду взяти участь у позачергових президентських виборах, якщо їх проведуть одночасно з позачерговими парламентськими.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK