Рада вирішила зачекати зі зміною Конституції

Рада вирішила зачекати зі зміною Конституції
Фото Миколи Лазаренка/прес-служба Президента

Перший заступник голови парламенту Олександр Лавринович, який головує під час сьогоднішнього пленарного засідання, повідомив, що "це питання не готове до розгляду".

Перший віце-спікер додав, що фракції не надали свої пропозиції щодо створення та складу даної ТСК.

Як повідомлялося, 31 березня Президент України передав спікеру Верховної Ради проект нової Конституції і попросив розглянути його в парламенті як невідкладний. Ющенко висловив сподівання, що суспільство підтримає запропоновані ним конституційні зміни.

1 квітня, коли учасники засідання погоджувальної ради парламенту рекомендували Раді створити тимчасову спеціальну комісію з розробки законопроекту про внесення змін у Конституцію, Олександр Лавринович заявляв, що не бачить шансів для ухвалення змін, запропонованих Президентом.

Прем'єр-міністр розкритикувала пропозицію Ющенка про створення двопалатного парламенту. Проти створення в Україні двох палат виступив і спікер Володимир Литвин. А депутати від Партії регіонів і БЮТ, коментуючи цю ініціативу Президента, пригадали, що екс-президент Леонід Кучма наприкінці своєї каденції пропонував зробити те ж саме.

Заступник глави Секретаріату Президента Марина Ставнійчук назвала першу реакцію Ради на президентський законопроект емоційною, і повідомила, що Ющенко планує направити його до Венеціанської комісії.

3 квітня стало відомо, що фракція БЮT не підтримає поданий Президентом законопроект про зміни у держбюджет на 2009 рік щодо виділення 450 млн грн для проведення референдуму з внесення змін у Конституцію.

"Рада не підтримає виділення коштів на проведення референдуму, оскільки в державі є більш нагальні проблеми, ніж задовольняти такі примхи Президента", - повідомив бютівець Валерій Писаренко.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK