МЗС передало на розгляд Венеціанської комісії проект Конституції Ющенка

МЗС передало на розгляд Венеціанської комісії проект Конституції Ющенка
www.president.gov.ua

Як повідомили в прес-службі глави держави, про це Ющенко повідомив сьогодні в Києві під час зустрічі з співдоповідачем Комітету Парламентської асамблеї Ради Європи з питань дотримання обов'язків і зобов'язань державами - членами Ради Європи (Моніторингового комітету) Ренате Вольвенд та Сабіною Лойтхойзер-Шнарренбергер. 

Він зазначив, що 31 березня вніс до Верховної Ради законопроект про внесення змін до Конституції. 

Зі слів Ющенка, така ініціатива направлена на суттєве реформування політичної системи в Україні з метою розвитку та зміцнення демократичної, соціальної, правової держави. 

Зі слів глави держави, йдеться зокрема про те, що запропоновані зміни повинні врахувати ряд важливих зауважень Венеціанської комісії та ПАРЄ, а також рекомендації міжнародних експертів та фахівців з конституційного права. 

"Ми зацікавлені у співпраці з інституціями Ради Європи щодо зазначеного законопроекту", - підкреслив Ющенко, зазначивши, що МЗС України вже передав проект закону на розгляд Венеціанській комісії. 

Як повідомлялося, 1 квітня Секретаріат Президента заявив, що має намір передати на аналіз Європейської комісії За демократію через право Ради Європи (Венеціанська комісія) проект нової редакції Конституції, внесений у Верховну Раду Президентом Віктором Ющенком. 

31 березня Ющенко запропонував Раді змінити Конституцію і затвердити ці зміни на всеукраїнському референдумі. 

Венеціанська комісія є самостійною структурою Ради Європи з травня 1990 року. До її складу входять незалежні експерти з міжнародного та конституційного права.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK