Луценко не зрозумів, за що Балога подав на нього в суд

Луценко не зрозумів, за що Балога подав на нього в суд
Фото Дмитра Ніконорова

Про це він сказав в ефірі ICTV, пише Українська правда.

За словами Луценка, "два дні колотило все Закарпаття, бо пан Балога прилетів на відпочинок на приватному літаку американського банку, а він, як виявилося, контрабандний. За нього не сплачено податки, він не розмитнений і не має права внутрішніх рейсів Київ-Ужгород" .

"СБУ намагається висунути обвинувачення працівникам митниці та УБОЗ за те, що вони завдали шкоди державному діячеві під час його відпочинку. Ми ж наполягаємо, що закон один для всіх. Якщо купив літак - розмитнюй його та літай", - заявив він.

Луценко також зазначив, що "в нашій країні резонансними чомусь вважаються заяви щодо відомих людей", повідомляє Українська правда.

Також Луценко зазначив, що не має питань до Балоги, однак, "слідчий на Закарпатті має. Він відповідатиме на питання щодо вбивства на Закарпатті".

Крім того, міністр обурився, що "з цього зробили величезну подію. Пан Балога на мене в суд подав, я так і не зрозумів, за що. Повістка йому була, він відповів на всі питання. А в чому образа честі та гідності громадянина, який прийшов до слідчого і відповів на запитання?".

"Президент дає свідчення, міністр дає свідчення, а Балога у нас якийсь особливий, для нього це образа честі і гідності, бо він зі своєї карпатської вершини спускається, і змушений відповісти слідчому", - сказав Луценко.

Як повідомлялося, 3 квітня співробітники УБОЗ Закарпатської області затримали в Ужгородському аеропорту іноземний літак LJ-60, який виконував рейс Прага-Київ-Ужгород на замовлення глави Секретаріату Президента України Віктора Балоги. Літак затримано за порушення митних правил.

20 березня міністр внутрішніх справ України Юрія Луценко повідомив, що МВС має намір викликати на допит главу Секретаріату Президента Віктора Балогу у справі про вбивство на Закарпатті та щодо ряду інших питань.

У відповідь Балога висловив готовність прибути на допит, але при цьому назвав дії міністра внутрішніх справ Юрія Луценка "цирком".


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK