ЦВК почала підготовку до виборів Президента

ЦВК почала підготовку до виборів Президента
Корреспондент

Про це журналістам сказала заступник голови Центрвиборчкому Жанна Усенко-Чорна в Київській області.

Заступник голови ЦВК зазначила, що в комісії однозначно сприйняли постанову Верховної Ради про призначення чергових президентських виборів на 25 жовтня.

"Постанову Верховної Ради сприйняли таким чином, що її приймають до виконання, і Центральна виборча комісія вже почала підготовчі заходи щодо підготовки та проведення виборчого процесу, який розпочнеться 27 червня 2009 року", - сказала вона.

Усенко-Чорна наголосила, що для нормальної організації виборчого процесу вкрай необхідно внесення змін до закону про вибори Президента.

Вона також повідомила, що ЦВК має намір звернутися до Кабінету Міністрів із проханням збільшити на 200 млн. гривень передбачене в державному бюджеті на 2009 рік у розмірі 712 млн. гривень фінансове забезпечення виборів Президента.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера підтвердив, що ЦВК розглядає постанову Ради про призначення виборів на 25 жовтня як таку, що підлягає виконанню.

Він також зазначив, що правові підстави для невиконання комісією цього рішення Ради можуть виникнути лише в разі визнання Конституційним Судом його невідповідності Конституції.

Як повідомлялося, 1 квітня Верховна Рада призначила вибори Президента на 25 жовтня.

Сьогодні постанова Ради про призначення чергових виборів Президента на 25 жовтня набула чинності.

Президент України Віктор Ющенко заявляє, що для нього дата проведення позачергових президентських і парламентських виборів не принципова.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK