Томенко: Коаліція із п'яти фракцій сьогодні корисніша, ніж одночасні вибори

Томенко: Коаліція із п'яти фракцій сьогодні корисніша, ніж одночасні вибори
segodnya.ua

"Є два шляхи: або нова об'єднана коаліція, яка бореться з кризою в сесійній залі, або варіант, коли всі йдуть на вибори як ті, хто не впорався із виконанням завдань", - сказав віце-спікер.

Він назвав неприйнятною ситуацію, коли в державі існують три варіанти антикризової програми - урядовий, президентський і опозиційний, і зазначив, що влада повинна або об'єднатися для боротьби з економічною кризою, або погодитися на обрання нової влади.

"Я вважаю, що коаліція із 5 фракцій сьогодні корисніша Україні, ніж одночасні парламентські і президентські вибори", - сказав Томенко.

Політик також зазначив, що фракція БЮТ не приймала останнім часом рішення про свою позицію щодо одночасних виборів Ради і Президента, підкресливши, що він є прихильником таких виборів.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем'якін заявив, що БЮТ виступає проти проведення одночасних позачергових виборів парламенту і Президента.

Президент готовий призначити позачергові президентські вибори за умови одночасних позачергових виборів Ради за пропорційною системою з відкритими списками, а також, якщо до таких виборів буде скасовано депутатську недоторканність.

За інформацією ЗМІ, указ про розпуск Верховної Ради буде оприлюднено Ющенком 25 квітня.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK