У МЗС вважають наївним думати, що ЄС скасує візи після шантажу

У МЗС вважають наївним думати, що ЄС скасує візи після шантажу
novosti.err.ee

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв. З його слів, головною метою української сторони є максимальне спрощення візового режиму для громадян України з перспективою повного скасування віз для поїздок до країн Шенгенської зони. 

"Думати про те, що шляхом введення безвізового режиму для європейських громадян, ЄС автоматично введе безвізовий режим для наших громадян - це наївно. Так само, як і наївно думати, що шляхом введення візового режиму для громадян ЄС ми полегшимо участь наших громадян. Адже від нас очікують навпаки конкретних кроків, а не просто декларацій і шантажу, і тому нам потрібно бути до кінця європейцями і до кінця послідовними", - підкреслив заступник міністра. 

Єлісєєв також зазначив, що проблеми з видачею віз будуть залишатися доти, доки буде існувати візовий режим. "Тому наша мета - це безвізовий режим", - сказав він. 

Водночас заступник міністра констатував, що за три місяці 2009-го надійшло втричі менше скарг від українських громадян з приводу оформлення віз порівняно з аналогічним періодом 2008 року. 

Як повідомлялося, 6 квітня прес-секретар МЗС України Василь Кирилич заявив, що збереження безвізового режиму для громадян країн Європейського Союзу буде оптимальним при запровадженні безвізових поїздок для українців. 

4 квітня заступник глави Секретаріату Президента, представник Президента у Верховній Раді Ігор Попов заявив, що безвізовий режим України з ЄС може бути скасовано найближчим часом, можливо, навіть до 7 травня. 

28 серпня Президент Віктор Ющенко своїм указом доручив уряду в місячний термін вивчити питання отримання віз громадянами України і внести пропозиції щодо забезпечення принципу взаємності режиму пересування громадян між Україною і Євросоюзом.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK