Одеситів закликали псувати 10-гривневі купюри

Одеситів закликали псувати 10-гривневі купюри
dozor-odessa.org

Зокрема, активісти організації закликають прикрашати лоб сподвижника шведського короля Карла XII написами - іуда, зрадник або будь-якими іншими схожими за змістом словами. 

"Це не вимагає практично ніяких зусиль, але при цьому кожна купюра проходить через безліч рук, несучи правду людям. Тому ДОЗОР закликає всіх громадян підтримати цю ініціативу. Якщо за 3 місяці, що залишилися до річниці (8 липня), уявити, що, скажімо , 100 учасників акції по Україні поставлять тавро на лоб іуді хоча б на одній банкноті за день, то це вийде 9 тисяч банкнот", - повідомляє офіційний сайт організації. 

При цьому ініціатори акції підрахували, що кожна банкнота в середньому змінює господаря 1 раз на 3 дні. А отже, за підтримки цього проекту хоча б 100 українцями напис зможе побачити приблизно 270 тисяч людей. 

У ДОЗОРі також зазначають, що героїзація Мазепи й ідея випустити купюру з його зображенням не належить Президенту Віктору Ющенку - гроші з'явилися ще за часів правління Леоніда Кучми. 

Раніше депутати міськради Севастополя Андрій Меркулов та Дмитро Бєлік очолили акцію проти реабілітації Мазепи - в понеділок група з 20 осіб залила фарбою всі афіші з зображенням гетьмана, розклеєні у зв'язку з його 370-річним ювілеєм, що офіційно відзначаються в Україні. 

Як заявив Бєлік, "ми не дозволимо Президентові Ющенку реабілітувати зрадника, від якого відвернулася православна церква, всі зображення і монументи подібного роду в Севастополі будуть знищені". 

Афіші з зображенням гетьмана Мазепи були встановлені в трьох районах Севастополя, зокрема біля Покровського собору, що викликало обурення парафіян храму, які негайно намалювали на афішах з гетьманом мішень. 

У березні цього року спроба реабілітувати Мазепу в Сімферополі закінчилася подібним чином. Мешканці міста розірвали афіші та вимазали їх брудом.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK