Ъ: Голова Нацради з питань телебачення пішов у відставку через радіо Пугачової

Ъ: Голова Нацради з питань телебачення пішов у відставку через радіо Пугачової
sheva.name

У розмові з Ъ-Украина Шевченко відмовився пояснити мотив свого рішення, пославшись на його "несуттєвість". За його словами, заяву буде розглянуто на засіданні Нацради.

Газета зазначає, що Нацрада з телебачення й радіомовлення є органом, який видає ліцензії на мовлення телерадіоорганізаціям і контролює виконання умов цих ліцензій. Він складається з восьми осіб: чотири члени Нацради призначаються Верховною Радою, і чотири - Президентом.

Як повідомила Коммерсантъ-Украина член Нацради Тетяна Мокріді, рішення Шевченка стало для неї несподіваним. "Я вважаю, що це досить емоційне рішення", - заявила Мокріді. З нею згодна й інший член Нацради Тетяна Лебедєва. "Не думаю, що хтось із членів Нацради готовий проголосувати за його відставку", - повідомила Лебедєва.

Разом з тим, як повідомило Ъ-Украина джерело в Нацраді, рішення Шевченка відбулося після вкрай напруженого засідання, в ході якого члени Нацради не прислухалися до думки голови. Видання пише, що Шевченко запропонував відкласти питання про переоформлення ліцензії Radio One (належить Українському Медіа Холдингу).

За даними Коммерсантъ, УМХ звернувся до Нацради з проханням про зміну позивних Radio One на Радіо Алла. "Подана заявка ними повністю відповідає вимогам українського законодавства. Однак Шевченко зажадав попередньої перевірки радіостанції на предмет мовлення українською мовою", - повідомило джерело газети.

Російську радіостанцію Радіо Алла було відкрито 20 липня 2007 року компанією Проф-Медіа разом з відомою співачкою Аллою Пугачової як перша російська радіостанція, орієнтована на жіночу аудиторію. Як повідомили Ъ-Украина в УМХ, зміна позивних пов'язана з наміром компанії з 15 квітня запустити замість Radio One український варіант Радіо Алла.

В результаті п'ять членів Нацради проголосували за переоформлення ліцензії Radio One на Радіо Алла. Проти проголосував сам Віталій Шевченко, його перший заступник Ігор Курус та заступник Юрій Плаксюк.

Нагадаємо, учора голова Національної ради з телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко вирішив подати у відставку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK