У Києві заборонять вирубувати дерева

У Києві заборонять вирубувати дерева
timeout.ua

Наприкінці минулого тижня, 6 квітня, у Київміськдержадміністрації під керівництвом першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької відбулися громадські слухання на тему благоустрою і озеленення міста, повідомляє газета Хрещатик.

Як повідомив радник голови КМДА з питань благоустрою Ігор Добруцький, в Києві затверджено програму із благоустрою міста, яку планують завершити до 2012 року. В рамках цієї програми до кінця нинішнього року буде проведено інвентаризацію столичних парків та скверів. На цей час, до впровадження єдиного реєстру зелених насаджень, планують ввести мораторій на вирубку дерев та кущів, повідомляють у КМДА.

На зборах також стало відомо, що столична влада планує найближчими днями створити новий сквер на житловому масиві Троєщина. Так, на вулиці Драйзера, 32 висадять 40 кленів і 20 дубів, повідомляється на сайті КМДА. Протягом останніх місяців влада Києва проводить ряд конкурсів із благоустрою серед мешканців столиці, які сприятимуть озелененню столиці, зокрема, конкурс балконів, конкурс Зелений, конкурс Сади світу та інші. В цілому, за минулий рік працівниками Київзеленбуду посаджено 18 тисяч дерев, 63 тисячі кущів, 16 млн штук квіткової продукції.

"Сьогодні комерційні та бізнес інтереси протистоять київським деревам і квітам. Сьогодні ми спостерігаємо, у що перетворився Київ за останні 5-10 років. Адже для збереження міста потрібно зовсім небагато - не вирубувати існуючих дерев і не будувати житлових будинків і бізнес-центрів на місці скверів і парків", - зазначила Ірена Кільчицька.

Протягом двох місяців Київська влада доручить столичним підприємствам, зокрема АЗС та торговим центрам, озеленити прилеглі території, повідомляють у КМДА.

Нагадаємо, Київська міськадміністрація планує інвентаризувати парки і сквери на території столиці до 2010 року.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK