Міносвіти виступає за надання відтермінування в оплаті для студентів-контрактників

Міносвіти виступає за надання відтермінування в оплаті для студентів-контрактників
studsovet.com.ua

Про це заявив заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський під час прямої телефонної лінії у Кабінеті міністрів України.

Він, зокрема, зазначив, що студенти повинні платити за навчання "не для того, щоб, як сьогодні кажуть, виживали ті чи інші навчальні заклади".

Заступник міністра нагадав, що університети і навіть приватні вищі навчальні заклади сьогодні утримуються на кошти платників податків. "А, відповідно, як на мене, повинні підлаштовуватися під споживача цих освітніх послуг", - сказав він.

За словами заступника міністра, "таким чином можна дійти до того, що поліклініка буде мати право надати смертельно травмованій людині медичну допомогу або не надати її за умови, що шукає "свого" хворого".

Нагадаємо, відповідний проект закону Про внесення зміни до статті 64 Закону України Про вищу освіту (щодо відтермінування плати за навчання) було внесено до парламенту 29 грудня 2008 року.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що в умовах економічної кризи виникла необхідність дозволити вузам до стабілізації економічного становища в Україні надавати відтермінування студентам-контрактникам в оплаті за навчання терміном до одного року.

Як повідомлялося, в Україні серед студентів-контрактників 40% не в змозі оплатити навчання. Всеукраїнська студентська рада звернулася до Верховної Ради з ініціативою внести зміни до закону Про вищу освіту, які б передбачали відтермінування в оплаті за навчання для студентів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK