У Раді ходять чутки про підвищення вікового цензу для кандидатів у Президенти

У Раді ходять чутки про підвищення вікового цензу для кандидатів у Президенти
Reuters

"Є такі варіанти, що обговорюються в кулуарах парламенту... Наприклад, президентські вибори давайте проводити таким чином, щоб вік кандидата було збільшено до 40 і більше років, щоб уникнути участі одного з кандидатів", - сказав депутат.

У той самий час Мірошниченко назвав такі неофіційні переговори неетичними і неприйнятними. З його думкою погодився і колега по фракції Микола Азаров.

"Мені здається, що якщо парламент ухвалить цей законопроект, то в даних умовах це буде безсовісно... Це принизливий крок, я не уявляю, хто може таку поправку внести", - сказав Азаров.

У свою чергу депутат від фракції Блоку Наша Україна-Народна Самооборона Олесь Доній заявив, що в разі домовленості найбільших парламентських сил прийняття поправки про підвищення вікового цензу для кандидатів у Президенти може стати реальним.

"Мета подібних змін зрозуміла - виключення з виборчої кампанії Арсенія Яценюка, якому 22 травня виповниться 35", - заявив політолог Володимир Фесенко.

Він вважає, що проект міг народитися зовсім не в надрах БЮТ: "Яценюка, приміром, дуже не люблять в Блоці Литвина, а також багато депутатів в НУНС, які вбачають в ньому конкурента".

Нардеп з БЮТ Ольга Боднар говорить, що проект фракцією не розглядався, але особисто вона готова його підтримати: "З огляду на те, яка відповідальність лежить на президенті, підняття вікової планки є логічним. У 40 років психологічна стійкість людини набагато вища, ніж у 35".

Політолог Михайло Погребінський заявив, що "це занадто цинічно для того, щоб бути правдою". На його думку, злив інформації про подібний проект організував сам Яценюк.

"Незважаючи на активну розкрутку, шанси Яценюка добитися успіху на виборах залишаються примарними, тому використовуються будь-які можливості, щоб привернути до нього увагу. Дивно тільки, що в розкрутці Яценюка беруть участь регіонали, яким це зовсім не вигідно. Адже програми на телеканалі Інтер працюють лише на імідж екс-спікера, а регіонали, які в них беруть участь, є меблями для презентації кандидата в Президенти", - заявив Погребінський.

Як відомо, екс-спікер парламенту Арсеній Яценюк має намір визначитися зі своєю участю у виборах Президента після того, як йому в травні виповниться 35 років.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK