Томенко: Тимошенко не зможе перемогти, не домовившись із Яценюком

Томенко: Тимошенко не зможе перемогти, не домовившись із Яценюком
gazeta.lviv.ua
"Не зможе Тимошенко перемогти, не домовившись із ще одним конкурентом, який називається Арсеній Яценюк, тому що вони в одному електоральному полі. Якщо вони воюють, тоді давайте ми з вами будемо вже грамоти, квіти збирати Януковичу як президенту, тому що зрозуміло, що жорстка конфронтація Тимошенко і Яценюка - це автоматично спокійна перемога "регіонів", адже у Януковича, при всій повазі до Симоненка, немає потужного електорального конкурента ", - заявив Томенко в ефірі телеканалу TBi.

"Бажано домовленість мати до початку виборчої кампанії - про формат її ведення, щоб вона не перетворилася на боротьбу двох команд. І загальний формат стратегії команд дуже близький, і тоді вже в другому турі все стає на свої місця", - так охарактеризував віце-спікер позиції Тимошенко і Яценюка.

Він також розповів, які домовленості могли б озвучити Тимошенко і Яценюк між першим і другим туром президентських виборів, в залежності від того, хто з них займе друге, а хто третє місце за підсумками першого туру:

"Умовно кажучи, Тимошенко проходить у другий тур і вона каже, що Яценюк зайняв третє місце, він популярний політик і було б правильно, якби він був прем'єр-міністром, а я буду президентом. А якщо так сталося, що вони помінялися місцями, Яценюк каже: ми з Тимошенко маємо спільний стратегічний підхід, та є тактичні розбіжності, але звичайно, вона повинна бути прем'єром, а я сподіваюся, що я стану президентом ".

Як зазначив Томенко, з іншою логікою перемогти на президентських виборах не можна, тому що поки всі інші претенденти на президентський пост значно відстають від Януковича, Тимошенко і Яценюка. "Поки трійка (лідерів) визначилася, навколо цієї трійки потрібно моделювати, як відбудуться президентські вибори", - запевнив бютівець.

Крім того, він прокоментував чутки про те, що він може перейти з БЮТ в команду Яценюка: "Мій підхід не пов'язаний з конкретними політичними проектами і конкретними людьми, для мене важливо визначення оптимальної стратегії, на кону зараз непроста ситуація в країні, а не у кого більше шансів стати президентом - у Яценюка чи Тимошенко ".

Томенко уточнив, що він намагається переконати обох політиків у необхідності вийти на спільну стратегію розвитку країни. "У цій стратегії буде розуміюча роль кожного, тому для мене не є предметом дискусії, в якій команді я буду, я у фракції і не збираюся з неї виходити, і мені здається, що наша команда дозріла для серйозного оновлення - в середині команди і в стратегії ", - зазначив віце-спікер.

У зв'язку із цим він розкритикував позицію прем'єр-міністра, яка бере удар на себе і захищає всіх міністрів, весь уряд. "Якщо є міністри, умовно кажучи, корупціонери, чи є там замміністри навіть мародери деякі, умовно я їх так називаю, то їх потрібно у в’язницю садити чи виганяти з уряду", - наголосив Томенко.

"Якщо ми не в змозі оновити політичну команду і оновити уряд, тоді у нас немає шансів у цій політиці, - запевнив соратник Тимошенко. - Я хочу змінити команду, в якій я перебуваю".

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня лідер групи народних депутатів За Україну! В'ячеслав Кириленко заявив, що Президент України Віктор Ющенко визначився зі своїм наступником і ним стане Арсеній Яценюк.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK