Україна - МВФ: Ющенко закликав депутатів прийняти ряд законів

Україна - МВФ: Ющенко закликав депутатів прийняти ряд законів
president.gov.ua

На зустрічі присутні прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, керівництво НБУ і представники МВФ і Світового банку.

Ющенко зазначив, що він розуміє, наскільки це непрості рішення, оскільки мова йде про збалансування бюджету Пенсійного фонду та бюджету НАК Нафтогаз України.

За його словами, ці законопроекти стосуються пенсійної політики та збалансування фінансового плану Національної акціонерної компанії Нафтогаз України.

Зокрема, пропонується збільшити на 6,1 млрд гривень обсяг компенсації різниці в ціні на газ, яка компенсується з державного бюджету Нафтогазу.

"Тут йде мова не про цифри, а про філософію і поведінку на тому чи іншому ринку, у тому числі і на газовому", - сказав Президент.

Ющенко підкреслив, що простих рішень не буває, і хоча він сам не є прихильником вирішення вищезазначених проблем таким чином, як пропонується в законопроектах, але іншого варіанту для поновлення співробітництва з МВФ немає.

"Мені важко говорити, що я згоден із такою філософією, але іншого вибору немає, нас поставили перед фактом", - сказав Ющенко, зазначивши, що системні кроки необхідно було робити раніше, а зараз необхідно прийняти технічне рішення.

Нагадаємо, в п'ятницю, 10 квітня, Ющенко та голова місії Міжнародного валютного фонду в Україні Джейла Пазарбазіолу обговорили подальші умови співпраці з МВФ за програмою stand-by.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK