Ющенко: Ключ від Конституції має бути у народу

Ющенко: Ключ від Конституції має бути у народу
president.gov.ua

Як повідомили у прес-службі глави держави, про це він заявив сьогодні в інтерв’ю виданням КоммерсантЪ та КоммерсантЪ-Украина, відповідаючи на запитання щодо проведення в Україні конституційної реформи.

"Для мене як політика дуже важливо, щоб у творенні української Конституції брала участь громадськість", - наголосив Президент України.

Разом із тим Ющенко зауважив, що у доопрацюванні Основного Закону має брати участь парламент. Однак глава держави переконаний, що схвалення змін повинно бути всенародним.

"Конституція України, оновлена, та, яку я пропоную, принципово повинна прийматися народом. Схвалення, прийняття має бути всенародним. Ключі від Конституції повинні бути залишені в народу", - сказав Президент.

Значної уваги під час інтерв’ю було надано питанням, пов’язаним із модернізацією української газотранспортної системи.

"ГТС - це нероздільний актив України, який наша держава не ставить у пропозицію перегляду статусу власності, управління та використання", - сказав Ющенко, додавши, що в питанні модернізації ГТС Україна "не вкладає такого політичного підтексту, як Росія". "Це технічна робота", - сказав він.

Також Президент дав коментар щодо газових угод між Україною і РФ, підписаних в січні цього року.

Крім того, під час інтерв’ю йшлося про виконання українською стороною, насамперед, урядом держави, заходів, необхідних для відновлення програми з Міжнародним валютним фондом.

Ющенко також відповів на запитання щодо євроатлантичної політики нашої держави.

Інтерв’ю буде опубліковане у виданнях у середу, 15 квітня.

Нагадаємо, 31 березня Президент України Віктор Ющенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону Про внесення змін до Конституції України та визначив цей законопроект як невідкладний для позачергового розгляду.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK