Коаліція знову провалила розгляд антикризових законопроектів

Коаліція знову провалила розгляд антикризових законопроектів
korrespondent.net

Зокрема, за законопроект Про внесення змін у державний бюджет на 2009 рік (№ 4266), що передбачає виділення 7725,19 млн гривень на компенсацію Національній акціонерній компанії Нафтогаз України різниці в цінах закупівлі імпортного природного газу і його реалізації підприємствам комунальної теплоенергетики проголосували 204 нардепи: фракція БЮТ - 154 голоси, НУ-НС - 30, Блок Литвина - 20.

Також в Раді не знайшлося достатньої кількості голосів для включення до порядку денного двох законопроектів про зміни законів про пенсійне забезпечення (№ 3521, № 4217). За включення до порядку одного із них проголосували 200 депутатів (БЮТ - 154, НУ-НС - 27, БЛ - 19), за інший - 208 (БЮТ - 153, НУ-НС - 35, БЛ - 20).

Фракції Партії регіонів і Компартії участі в голосуваннях не брали.

Нагадаємо, 31 березня Верховна Рада розглядала пакет законопроектів, які дозволяють отримати другий транш кредиту МВФ. Тоді Рада прийняла закони про збільшення ставок акцизного збору на алкогольні і тютюнові вироби.

Водночас, парламент відмовився включити до порядку денного три вищевказані законопроекти, які запропоновано урядом. Прийняття цих законопроектів парламентом Кабмін називав умовою відновлення співпраці з МВФ. Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко 31 березня звинуватила у зриві голосування Президента. Її закиди в бік Віктора Ющенка категорично відкинув глава Секретаріату Президента Віктор Балога.

У Секретаріаті тоді також зазначили, що голосування у Верховній Раді за три урядові законопроекти з антикризового пакету було зірвано не через політичні мотиви.

Чому не голосували нунсівці з групи За Україну! журналістам в кулуарах Ради пояснив її лідер В'ячеслав Кириленко.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK