Депутати мають намір заборонити розлучатися із засудженими без їх згоди

Депутати мають намір заборонити розлучатися із засудженими без їх згоди
Reuters

За прийняття за основу законопроекту № 2673 проголосував 401 депутат.

Згідно з законопроектом, Рада має намір виключити пункт 3 частини 1 статті 107 Сімейного кодексу (розірвання шлюбу державним органом реєстрації актів громадянського стану за заявою одного з подружжя), згідно з яким шлюб може бути розірваний за заявою одного з подружжя, у випадку якщо інший засуджений до позбавлення волі більш ніж на 3 роки.

Також законопроектом пропонується дозволити судам розглядати справи про розірвання шлюбу з засудженими на підставі заяви подружжя та за участю представника засудженої особи замість її особистої присутності.

При цьому Рада має намір включити начальників установ виконання покарань в список осіб, уповноважених засвідчувати справжність підписів на документах.

У пояснювальній записці необхідність зазначених змін пояснюється тим, що на даний час порядок державної реєстрації актів цивільного стану регулюється застарілими нормативно-правовими актами, а ув'язнені позбавлені права укладати повторний шлюб.

Як повідомлялося, за даними Міністерства юстиції, в 2008 році в Україні було укладено 321,992 тис. шлюбів, що на 22,7% менше ніж у 2007. Разом з тим, скоротилася кількість розлучень: з 178 тис. у 2007 році до 166,8 тис. у 2008 році - на 6,3%.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK