Антикризові проекти: Коаліція дочекається звернення Ющенка, а ПР заблокує Раду

Антикризові проекти: Коаліція дочекається звернення Ющенка, а ПР заблокує Раду
korrespondent.net

Про це повідомив на сьогоднішньому пленарному засіданні парламенту спікер Володимир Литвин. Він зазначив, що на погоджувальній раді йшлося про "долю трьох антикризових законопроектів, які сьогодні Верховна Рада не включила до порядку денного".

"Домовилися, що в разі звернення Президента України стосовно необхідності і доцільності цих законопроектів ВР уважно розгляне пропозиції Президента", - сказав спікер.

Крім того, голова ВР підкреслив, що необхідно шукати розуміння серед фракцій парламенту щодо можливості розгляду даних законопроектів у четвер, 16 квітня.

"Є півтора дні на проведення необхідних консультацій", - підкреслив Литвин.

Водночас, голова фракції Блоку Литвина Ігор Шаров в кулуарах Ради зазначив: "Ми домовилися, що у зв'язку з тим, що ці три законопроекти сьогодні не підтримали, то ми почекаємо звернення Президента, нехай він до нас вкотре звернеться, і ми, очевидно, можемо ці законопроекти поставити в четвер".

Також народний депутат від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що Партія регіонів заблокує трибуну Верховної Ради, якщо коаліція знову спробує внеси до порядку денного 3 антикризові законопроекти.

"ПР не дасть жодного голосу за антикризові законопроекти, на яких наполягає коаліція. І якщо буде ставитися питання про голосування, і ми побачимо перспективу такого голосування, то ми не дамо цьому здійснитися. Ми не дозволимо голосувати, в іншому випадку ми заблокуємо трибуну", - підкреслив він.

Міністрів від НУ-НС - у відставку

Віце-спікер Верховної Ради, бютівець Микола Томенко, у свою чергу, порадив міністрам, які входять до складу Кабміну за квотою фракції Наша Україна - Народна самооборона, написати заяви про відставку, якщо їхня політична сила не підтримує урядові законопроекти.

Про це він заявив, коментуючи заяву представників групи За Україну!, що депутати цієї політичної сили не торгують принципами і вони не будуть підтримувати урядові законопроекти.

"Нехай ці міністри, які працюють за квотою Нашої України і надалі не поступаються принципами і напишуть заяви про відставку", - сказав Томенко.

За його словами, ситуація із законопроектами про співпрацю з МВФ стала зовсім абсурдною. Віце-спікер нагадав, що Президент підтримує прийняття цих законопроектів і закликав Верховну Раду прийняти їх. "Але усі соратники Президента принципово не голосували за їх прийняття", - сказав Томенко.

"В уряді сьогодні багато не тільки друзів, кумів, але й родичів нинішніх народних депутатів, які не підтримали ці законопроекти, і тому Наша Україна і Єдиний центр повинні рекомендувати їм написати заяви про відставку", - сказав заступник голови ВР.

Нагадаємо, сьогодні, 14 квітня, народні депутати Верховної Ради знову не змогли включити до порядку денного три антикризові законопроекти, прийняття яких необхідно для продовження співробітництва з МВФ. Включення до порядку антикризових проектів, як і 31 березня, не підтримала частина фракції НУ-НС.

Глава Секретаріату Президента Віктор Балога у відповідь на сьогоднішнє провальне голосування щодо економічних законопроектів заявив, що влада зайшла в глухий кут, єдиним виходом з якого є позачергові вибори Президента та парламенту.

Крім того, БЮТ спрогнозував, що після цього голосування МВФ дасть Україні "негативну відповідь". А лідер депутатської групи "За Україну! з фракції НУ-НС, яка не прийняла участі у голосуванні, заявив, що факт сьогоднішньої непідтримки парламентаріями антикризових законопроектів не вплине на рішення МВФ щодо подальшої співпраці з Україною.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK