Українці в Італії звинуватили Київ в байдужості до співвітчизників

Українці в Італії звинуватили Київ в байдужості до співвітчизників
АР

У Посольстві України в Італії цю інформацію спростовують.
"Держава абсолютно не піклується про іммігрантів. І ця складна ситуація продемонструвала це ще раз", - заявила президент Асоціації Україна Марія Перерва.

За її словами, в місто Пескара, де вона проживає, вивезли частину українців, які постраждали від землетрусу в Аквіле. Після того, як вона залишила в готелях Пескара інформацію про себе та Асоціацію, до неї звернулося вісім українців, що постраждали від землетрусу.

Перерва зазначила, що зверталася до Посольства України в Італії з проханням надати допомогу постраждалим, хоча б у розмірі 50-100 євро, щоб люди могли зателефонувати рідним, однак, за її словами, в Посольстві відповіли, що через брак коштів це неможливо, і попросили надіслати списки потерпілих.

Вона також висловила думку про необхідність призначення окремого співробітника посольства або консульських установ України в Італії для відряджання на місце землетрусу та пошуку потерпілих, а також надання їм першої необхідної допомоги.

Перерва зазначила, що за словами постраждалих, на місці події багато посольств інших держав, у тому числі, Румунії, Росії, відкрили свої тимчасові бюро для допомоги співгромадянам, чого не було зроблено Україною.

Вона також повідомила, що і зараз в Аквіле залишаються українські громадяни, які ночують у наметах.

"Зараз мені повідомили, що кілька українських жінок живуть в наметах в Аквіле, мерзнуть, тому що сьогодні вночі там було мінус два градуси, і нікого з офіційних представників (України - ред.) вони не бачили", - зазначила Перерва.

Водночас, прес-аташе Посольства України в Італії Ярослав Мошкола зазначив, що на сьогоднішній день усі українці, які постраждали від землетрусу, розселені по різних містах Італії, і практично всі вони забезпечені всім необхідним.

"Зараз відривати консула, який щодня приймає до 200 осіб, для того, щоб здійснити такий тур по всіх містах, куди відселені українці, недоцільно", - сказав він.

Разом з тим він зазначив, що посольство готове надати максимальне сприяння в оформленні втрачених документів для всіх постраждалих. Загалом, за попередніми даними, в посольство з проханням про відновлення втрачених документів звернулися вже до 10 громадян України.

Він також висловив надію, що під час звернення до посольства люди будуть вести себе коректно. "На жаль, є випадки, коли люди намагаються використовувати цю ситуацію у власних цілях. Так, у нас був випадок, коли звернулися з проханням допомогти у вирішенні візових питань, оскільки нібито в зоні землетрусу знаходився родич, однак згодом з'ясувалося, що родич живе в Венеції і не постраждав від стихійного лиха ", - розповів Мошкола.

Він також заявив про готовність посольства в разі необхідності сприяти українським громадянам в отриманні компенсацій від уряду Італії, призначених для постраждалих від землетрусу.

Нагадаємо, в результаті землетрусу в центральній Італії загинуло близько 300 осіб, серед яких дві українки.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK