Опитування: Українці вважають політиками “сильної руки” Януковича, Путіна і Сталіна

Опитування: Українці вважають політиками “сильної руки” Януковича, Путіна і Сталіна
patent.net.ua

Це засвідчили результати дослідження громадської думки населення України, проведеного компанією Research&Branding Group, що були оприлюднені сьогодні під час засідання круглого столу в Києві.

“83% громадян вважають, що сьогодні Україні необхідна “сильна рука”, яка здатна вивести державу з кризи”, - зазначила за результатами опитування заступник директора групи компаній Research&Branding Group Марина Касьян. Водночас вона повідомила, що у січні 2009 року так вважало 80% українців.

При цьому дослідження показало, що найбільше серед сучасних українських політичних лідерів із “сильною рукою” у громадян України асоціюється Віктор Янукович. Так вважають 19% українців. Друге місце із результатом 11,7% посідає Юлія Тимошенко. Далі називаються Арсеній Яценюк (6%), Володимир Литвин (3%), Петро Симоненко (2%), Олег Тягнибок (1,4%).

Водночас, як показало опитування, 38,4% населення вважає, що сильних політиків в Україні немає.

Серед сучасних закордонних політиків “сильної руки” респонденти відзначили главу уряду Росії Володимира Путіна, Президентів Білорусі Олександра Лукашенка, Росії Дмитра Медведєва і США Барака Обаму.

Щодо історичних діячів, які асоціюються із “сильною рукою”, українці на перших місцях у цьому переліку вказали Йосифа Сталіна, Петра І та Богдана Хмельницького.

“Під час проведення дослідження це питання було “відкритим”. Ми не пропонували варіантів відповідей, не називали прізвищ, а тому люди визначалися самостійно”, - пояснила методологію опитування Касьян.

Дослідження проводилося 1-9 квітня 2009 року в усіх областях України і АР Крим методом особистого інтерв’ю. Загалом було опитано 2078 респондентів віком від 18 років. Очікувана середня похибка вибірки становить 2,2%.

Як повідомлялось, сьогодні лідер Партії регіонів Віктор Янукович зберігає за собою перше місце у президентському рейтингу.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK