Кабмін схвалив законопроект про безкоштовну правову допомогу

Кабмін схвалив законопроект про безкоштовну правову допомогу
kmu.gov.ua

Про це в ході засідання повідомив міністр юстиції Микола Оніщук. "Законопроект передбачає введення безкоштовної правової допомоги для найменш захищених категорій населення", - сказав він.

За словами міністра, законопроект передбачає надання всім громадянам України первинної правової допомоги (надання консультацій та роз'яснень дії правових актів) на безоплатній основі.

Крім того, для громадян, які мають сукупний дохід нижче прожиткового мінімуму, а також для дітей учасників війни і жертв політичних репресій передбачається надання безкоштовної правової допомоги у підготовці процесуальних документів, захист їх інтересів у судах, а також представництво їхніх інтересів в органах державної влади.

"Законопроект передбачає, що в системі Міністерства юстиції будуть створені центри з надання безкоштовної правової допомоги. З моменту вступу цього закону в силу в державному бюджеті будуть передбачені кошти для оплати цих послуг", - повідомив Оніщук.

За його словами, реалізація закону потребуватиме виділення з державного бюджету 25 млн. гривень щорічно. "Це невелика і посильна для бюджету сума", - зазначив міністр.

Кабмін пропонує Верховній Раді розглянути законопроект Про безкоштовну правову допомогу в першочерговому порядку.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK