Нідерланди виділять Україні півмільйона євро на боротьбу з антисемітизмом

Нідерланди виділять Україні півмільйона євро на боротьбу з антисемітизмом
Reuters

Про це повідомив на презентації міжнародного проекту Українські книги для виховання толерантності посол Нідерландів в Україні Рон Келлер.

На початок проекту вже підготовлено 16 навчальних посібників і книг з формування толерантності, боротьби з проявами ксенофобії та антисемітизму, що розроблені українськими організаціями. Крім того, 11 науково-методичних та наукових книг з даної тематики будуть перекладені українською мовою.

Ці книги видані великими тиражами і будуть розповсюджені у всіх обласних центрах України та Криму.

На основі цих видань протягом трьох років будуть проводитися загальноосвітні семінари для вчителів історії та суспільних наук, директорів шкіл та завучів з виховної роботи, студентів педагогічних вищих навчальних закладів, бібліотекарів та журналістів.

Перший освітній семінар відбудеться в кінці квітня в Сумах.
Партнерами міжнародного проекту Українські книги для виховання толерантності з голландської сторони виступили Міністерство закордонних справ Нідерландів, програма Матра, Будинок Анни Франк та Фонд проектів центрально-і східноєвропейського книговидавництва.

Українськими партнерами цього проекту є Європейський фонд України, Конгрес національних громад України, Український центр з вивчення історії Голокосту та Інститут юдаїки. Координатором проекту, об'єднуючим голландські і українські організації, став Центр громадської освіти і виховання.

Нагадаємо, наприкінці березня Єврейський форум України заявив, що на столичних вулицях значно збільшилася кількість антисемітських графіті.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK