ООН надіслала Україні 170 порад для боротьби з кризою

ООН надіслала Україні 170 порад для боротьби з кризою
Reuters

Сьогодні в Києві презентували Рекомендації щодо економічних та інституціональних реформ-2009, підготовлені аналітично-дорадчим центром Блакитної стрічки в рамках проекту Програми розвитку ООН в Україні.

У документі експерти наголошують на необхідності негайного впровадження економічних та інституційних реформ і зазначають, що економічна криза відкриває шляхи для реформ в Україні.

Крім того, у звіті заявляють, що Україна виявилася особливо вразливою перед світовою фінансовою та економічною кризою в результаті повільного просування реформ протягом останніх років.

Як зазначила заступник директора регіонального бюро ООН для країн Європи та СНД Джихан Султаноглу, новий звіт закликає до консолідованих дій у проведенні реформ в Україні.

"У звіті проаналізовані останні події в країні в контексті 170 конкретних рекомендацій щодо найбільш необхідних заходів, спрямованих на реформу ринкових інститутів, забезпечення макроекономічної стабільності та отримання переваг від міжнародної торгівлі на шляху до відновлення динамічного довгострокового зростання", - додала представник ООН.

Зокрема міжнародні експерти рекомендують Україні, серед іншого, поступово підвищити пенсійний вік і зрівняти пенсійний вік жінок і чоловіків.

Також експерти вважають невідкладною рекомендацію щодо підвищення розмірів відрахувань до Пенсійного фонду для приватних підприємців.

Нагадаємо, на думку Президента України Віктора Ющенка, українська економіка досягла дна і тепер галузева динаміка буде позитивною.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK