Президент провів нараду щодо будівництва храмів біля Тарасової гори у Каневі

Президент провів нараду щодо будівництва храмів біля Тарасової гори у Каневі
masters.donntu.edu.ua

Як повідомляє прес-служба Президента, у нараді взяли участь віце-прем’єр-міністр Іван Васюник, міністр культури та туризму Василь Вовкун, міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, заступник глави Секретаріату Президента Роман Безсмертний, голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Черевко, гендиректор Національного Шевченківського заповідника Мар’ян Піляк, директор інституту "УкрНДІпроектреставрація" Анатолій Антонюк, голова Всеукраїнського товариства Просвіта Павло Мовчан.

У ході розмови Президент наголосив на важливості реалізації даних проектів, зокрема, у контексті відзначення у 2014 році 200-річного ювілею Тараса Шевченка.

На переконання глави держави, відбудова дерев’яної церкви Покрови Пресвятої Богородиці дозволить значно розширити можливості Національного Шевченківського заповідника - в першу чергу, у контексті популяризації козацької історії України та виховання патріотизму.

Ющенко окремо відзначив важливість урахування всіх історичних джерел щодо правдивого відтворення вигляду цього храму.

Надбрамна ж церква, що має бути споруджена безпосередньо на початку сходів на Чернечу гору, на переконання Ющенка, також буде християнським символом єднання української нації біля могили Великого Кобзаря.

Як поінформував Президента голова Черкаської ОДА, на сьогодні вже завершено розробку ескізних проектів обох храмів. Якщо сьогодні науково-методична рада Міністерства культури затвердить концепцію будівництва, то розробку всієї документації проектів буде завершено вже до 15 травня - відповідно можна буде розпочинати будівельні роботи, зазначив керівник області.

За словами Черевка, орієнтовна вартість відбудови храму Покрови Пресвятої Богородиці становить 10,5 млн. грн., Надбрамної церкви - 8,5 млн. грн.

Губернатор також доповів Президенту, що місцева влада вже створила благодійний фонд для акумулювання коштів на будівництво.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK