Кравчук: Ющенко розуміє, що одночасні вибори неможливо провести

Кравчук: Ющенко розуміє, що одночасні вибори неможливо провести
segodnya.ua

Про це він сказав в інтерв’ю журналу Фокус.

"Сьогодні Президент грає. Це не щира його заява. Він прекрасно розуміє, що одночасно провести президентські і парламентські вибори неможливо. До того ж, його набір умов неможливо здійснити", - сказав Кравчук.

При цьому він вважає, що Ющенко зробив заяву про готовність призначити позачергові президентські вибори за умови одночасного з ними проведення позачергових виборів до Верховної Ради для того, щоб підняти свій авторитет.

"У Ющенка є оточення, дуже майстерні у цьому люди. Вони йому радять: "Віктор Андрійович, робіть так, і у вас зростатиме рейтинг, можливо, ще на вибори підете, переможете", - вважає екс-президент.

Кравчук також вважає, що його заклик до Ющенка подати у відставку підштовхнув Президента до нинішніх дій.

"Він почув сигнал, але дослівно мою пропозицію не виконав. Я б сказав, що моє звернення стало для нього поштовхом. Він почав розуміти, що "обраний всенародно Президент" не означає "вічний Президент", - сказав він.

Проте, у зв’язку з призначенням парламентом виборів Президента на 25 жовтня, Кравчук вважає будь-які дії Президента неефективними.

Як повідомлялося, глава комітету парламенту з питань правової політики Сергій Міщенко заявив, що Президент України не має права одночасно брати участь у президентських і парламентських виборах.

Віктор Ющенко у інтерв’ю Коммерсантъ-Украина заявив про те, що візьме участь у дострокових президентських і парламентських виборах.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK