Бютівці зібралися на засідання фракції

Бютівці зібралися на засідання фракції
Reuters

"Ми не покинули залу. Просто зараз перерва (у засіданні парламенту), у зв'язку із блокуванням, і зараз відбувається засідання фракції БЮТ. Тому всі депутати фракції збираються на це засідання", - сказав Міщенко журналістам, оскільки деякі ЗМІ вже повідомили, що бютівці і зовсім покинули Раду.

При цьому Міщенко зазначив, що причина блокування трибуни та президії Партією регіонів полягає в небажанні партії допустити до присяги трьох суддів, для вступу їх у повноваження членів Вищої ради юстиції. За словами бютівця, ці три судді повинні увійти до ВРЮ за квотою З'їзду суддів.

Депутат пояснив, що на засіданні фракції буде прийматися рішення про подальші дії. "Жодних силових варіантів не буде", - додав він.

Відповідаючи на запитання, чи може поновитися засідання парламенту в п'ятницю, Міщенко зазначив, що у випадку, якщо будуть зняті "всі гострі кути", то, можливо, засідання відновиться. Якщо ж протиріччя залишаться - то засідання в п'ятницю не продовжиться і Верховна Рада відновить свою роботу не раніше 12 травня.

Депутати від БЮТ залишили залу пленарних засідань Ради, реагуючи на блокування трибуни та президії парламенту регіоналами. Після того, як вони вийшли із зали, деякі їхні місця зайняли депутати від ПР.

Нагадаємо, що сьогодні вранці під час перерви у пленарному засіданні ВР, оголошеному на прохання БЮТ і НУ-НС, депутати від ПР заблокували трибуну і президію Верховної Ради. Спікер Володимир Литвин тим часом проводив нараду з лідерами фракцій.

Регіонали пояснили, що заблокували роботу ВР для того, щоб на засіданні не був винесений проект постанови про створення слідчої комісії стосовно власності акцій телеканалу Інтер без відповідного рішення профільного комітету. 

Нагадаємо, що вчора трибуну Верховної Ради заблокувала фракція БЮТ. Зокрема, бютівці вимагали виконання домовленості про розгляд парламентом на початку вечірнього засідання створення тимчасової слідчої комісії Ради з розслідування обставин смерті в 2005 році депутата Ради IV скликання Ігоря Плужникова, а також обставин заволодіння невідомими його власністю - акціями телекомпанії Інтер.

Спікер через блокування закрив засідання достроково. БЮТ учора відмовився коментувати свої дії. Між тим, Партія регіонів звинуватила БЮТ у спробі взяти під свій контроль один з найвпливовіших телеканалів в Україні.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK