У Єврокомісії попереджають про наслідки відновлення Україною візового режиму для громадян ЄС

У Єврокомісії попереджають про наслідки відновлення Україною візового режиму для громадян ЄС
image.v4.obozrevatel.com

Про це в Брюсселі заявив співрозмовник у Єврокомісії. 

Зі слів представника Єврокомісії, "цей крок був би сприйнятий, як крок у неправильному напрямку і, очевидно, негативно вплинув би на переговори про скасування візового режиму". 

Крім того, представник Єврокомісії зазначив, що після перших заяв з боку представників Секретаріату Президента України щодо можливості відновлення візового режиму для громадян країн-членів ЄС Єврокомісія розглядала можливість надання офіційного коментаря з цього приводу, однак, оскільки, крім заяв, ніяких заходів не було прийнято , питання вирішили не педалювати. 

Україна запровадила безвізовий режим з ЄС у 2005 році. З жовтня 2008 року Україна та ЄС ведуть переговори про запровадження безвізового режиму для українців з боку ЄС. 

Раніше Європейська комісія заявила, що в разі відновлення візового режиму для громадян Європейського Союзу кількість туристів, які приїжджають і ЄС в Україну, може зменшитися. 

У Єврокомісії також вважають, що повернення Україною візового режиму для громадян ЄС може зменшити фінансові потоки в реальну економіку. 

Про те, що Україна скасує безвізовий режим з Європою в найближчим часом, можливо, навіть до 7 травня, заявив заступник глави Секретаріату Президента, представник Президента у Верховній Раді Ігор Попов 4 квітня.



Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK