Ъ: Тігіпко готовий піти на вибори президента

Ъ: Тігіпко готовий піти на вибори президента
Сегодня

Джерела газети повідомляють, що рішення рекомендувати з'їзду підтримати обрання Тігіпка політрада партії планує ухвалити на засіданні 25 квітня.

Крім того, за словами джерела Коммерсантъ-Украина в керівництві ТПУ, 25 квітня буде прийнято рішення про скликання чергового або позачергового з'їзду партії. Нинішній лідер - Дмитро Сирота, що очолив партію через деякий час після того, як трагічно загинув його батько і голова партії Михайло Сирота, - стане першим заступником голови партії, пише видання.

За інформацією Ъ-Украина, безпосередню участь у тому, щоб ТПУ очолив Тігіпко, бере Дмитро Сирота. Варто зазначити, що це вже друга спроба з боку Сироти поставити на чолі партії впізнавану особу. Восени 2008 року таку пропозицію було зроблено голові парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Анатолію Гриценку.

"Така розмова дійсно була. Але я прийняв рішення не створювати партійний проект, а йти по шляху створення громадської організації, об'єднуючи людей незалежно від того, чи є у них партійний квиток чи ні. А те, що Тігіпко очолить ТПУ, - це правда. У мене кілька днів тому була з ним розмова, і він це підтвердив ", - зізнався газеті Гриценко.

У партії стверджують, що мета пропозиції Тігіпку очолити ТПУ - зробити більш значущим старт його президентської кампанії. Джерела Ъ-Украина повідомляють, що останнім часом Сирота разом з уповноваженими представниками Тігіпка, зокрема з колишнім головою секретаріату партії Трудова Україна Олександром Барановим, відвідав обласні організації партії.

"Вони проїхалися регіонами з ультимативною умовою: або ми підтримуємо товариша Тігіпка на пост голови партії, або кладемо печатку і свідоцтво на стіл", - розповіли в одній із парторганізацій. У відповідь сім парторганізацій, сконцентровані в південно-східній частині України і складають чисельний кістяк ТПУ, виступили із зустрічною вимогою.

"Якщо вже Тігіпко йде в президенти, то, відповідно, потрібно відновлювати фінансування партії. А якщо воно не буде відновлено, то й ніякої діяльності там не буде. А позиція Тігіпко така - грошей немає, тому будемо робити ставки на технологічні штаби", -- повідомили в ТПУ.

Планується, що таких штабів буде чотири і створюватися вони будуть за географічним принципом - західний, південно-східний, північний та центральний. За інформацією Ъ-Украина, очолити південно-східний штаб запропоновано лідеру партії Батьківщина Ігорю Маркову. У прес-службі партії Батьківщина Ъ-Украина підтвердили, що такі переговори велися.

Нагадаємо, раніше про своє бажання взяти участь у виборах президента заявив чинний глава держави Віктор Ющенко, а також лідер Партії регіонів Віктор Янукович.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK