Парламент Криму просить раду туристів скасувати навчання Сі Бриз-2009

Парламент Криму просить раду туристів скасувати навчання Сі Бриз-2009
Reuters

Про це йдеться в прийнятому сьогодні зверненні до народних депутатів України.

У січні Президент Віктор Ющенко підписав указ про затвердження плану проведення в 2009 році багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил країни на території України та за її межами.

Згідно з планом, навчання Сі Бриз-2009 плануються в автономії на літо, зазначають кримські парламентарії. Вони висловлюють стурбованість у зв'язку із передбачуваною присутністю на території півострова іноземного військового контингенту і вважають, що проведення навчань в розпал курортного сезону "позначиться на заповнюваності кримських здравниць і завдасть автономії непоправного економічного збитку".

У цьому зв'язку кримські парламентарії просять народних депутатів розглянути питання про неприпустимість проведення навчань Сі Бриз-2009 в автономії.

Як повідомлялося, в березні депутати Одеської обласної ради більшістю голосів ухвалили звернення до Президента України і парламенту, в якому закликали заборонити проведення натовських військових навчань Сі Бриз-2009 на території Одеської області.

Передбачається, що навчання Сі Бриз відбудуться влітку 2009 року в територіальних водах і на військових полігонах України. Метою навчань є відпрацювання за стандартами НАТО дій багатонаціональних сил під час планування та проведення миротворчої (антитерористичної) операції.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK