Двох співробітників СБУ відсторонили від обов'язків за консультації з отримання хабара

Двох співробітників СБУ відсторонили від обов'язків за консультації з отримання хабара
nbu.gov.

Як повідомили сьогодні в СБУ, 6 березня слідчі прокуратури Кіровоградської області порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 27 і ст. 368 (отримання хабара) Кримінального кодексу України.

Троє мешканців Кіровоградської області, серед яких є державні службовці, вимагали 190 тисяч доларів США та 120 тисяч гривень у приватного підприємця за вирішення питання про визнання його переможцем на аукціоні з реалізації нежитлового триповерхового будинку в Олександрії Кіровоградської області.

Злочинна група розробила і узгодила спільний злочинний план. Один із зловмисників, маючи зв'язки в правоохоронних органах, повинен був забезпечувати уникнення учасників групи від відповідальності під час отримання хабара.

Кожен співучасник за виконання своїх дій у відповідності зі злочинним планом, повинен був після одержання хабара отримати свою частку. Один із зловмисників вступив в змову з працівниками облуправління СБУ, які за винагороду давали поради щодо конспірації при передачі хабара.

5 березня хабарників затримали працівники міліції під час передачі всієї суми хабара. Співробітників УСБУ, які співпрацювали з зловмисниками, затримали на три доби.

21 квітня стосовно них органи прокуратури порушили кримінальну справу за ст.ст.368 і 364 Кримінального кодексу України. Зараз цих співробітників усунули від виконання службових обов'язків.

Нагадаємо, 2 березня суд Київської області постановив заарештувати представника центрального апарату СБУ - заступника начальника Головного управління К (боротьба з корупцією та організованою злочинністю) підполковника Андрія Щебрюка, обвинуваченого у причетності до збуту наркотиків. Його затримали 26 лютого при спробі збуту наркотичної сировини.

Пізніше судмедекспертиза встановила, що Щебрюк є хронічним наркоманом. Він вживав наркотики впродовж п'яти років.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK