Ющенко сподівається на лібералізацію візового режиму з Канадою

Ющенко сподівається на лібералізацію візового режиму з Канадою
president.gov.ua

На спільній прес-конференції Президент України Віктор Ющенко висловив сподівання на лібералізацію візового режиму з Канадою.

"Я сподіваюся, що в цьому питанні у нас буде діалог і що наші дипломати і зовнішньополітичні відомства встановлять відповідну процедуру процесу переговорів і ми досягнемо позитивних результатів у цьому питанні", - сказав Ющенко.

Він додав, що це питання порушувалося в ході сьогоднішніх українсько-канадських переговорів.

Ющенко нагадав, що в 2005 році Україна свідомо прийняла рішення про скасування візового режиму для громадян Канади. "Я пишаюся тим, що таку політику було прийнято", - підкреслив він.

Як повідомили в прес-службі Президента, у ході переговорів сторони обговорили двосторонні відносини країн, питання торговельно-економічного співробітництва, приділили увагу розвитку українсько-канадського співробітництва в культурно-гуманітарній сфері і т.д.

На початку переговорів Президент підкреслив, що Україна високо цінує відносини з Канадою. "Сьогодні наші відносини є знаковими, і ми надаємо їм стратегічного значення", - сказав він. Саме тому, за його словами, українська сторона дбає про забезпечення динамізму розвитку взаємовідносин на всіх рівнях.

Президент висловив особливу вдячність владі Канади, насамперед, уряду і прем'єр-міністру, за підтримку євроатлантичних прагнень України. "Наш інтерес до НАТО, по суті, є відповіддю на територіальну цілісність та політичну незалежність України", - підкреслив він. Саме тому, зазначив Президент, українська сторона робитиме все, щоб національну програму із реалізації Плану дій Україна - НАТО було втілено в повному обсязі. У цьому контексті Глава держави нагадав, що Україна - єдина країна, яка, не будучи членом Альянсу, бере участь в усіх його миротворчих операціях. Президент пояснив, що цим ми демонструємо свою солідарність з цінностями НАТО. "Ми вважаємо обов'язком демонструвати таку щільну українську присутність в реалізації поточної політики Альянсу, включаючи операції із забезпечення безпеки в Афганістані", - сказав Віктор Ющенко. Він додав, що Україна планує збільшити свій внесок у стабілізацію ситуації в цій країні.

Ющенко окремо висловив вдячність канадській стороні за технічну допомогу, що надається Україні. Він високо оцінив рішення канадського уряду про включення України в оновлений список 20 пріоритетних країн, яким Канада надаватиме технічну допомогу. Глава держави дав високу оцінку активній співпраці України та Канади в подоланні проблеми розповсюдження ВІЛ / СНІД. Він заявив про позитивні зрушення, яких досягнуто в Україні в останні 2 роки, зокрема, в плані створення необхідної для боротьби з цими захворюваннями інфраструктури. "Сьогодні можна сказати, що Україна набагато більше готова до боротьби з цим злом, ніж 4-5 років тому", - констатував Президент.

Він також згадав допомогу, яку надає Канада для подолання наслідків аварії на ЧАЕС і будівництва саркофага на станції. Віктор Ющенко повідомив, що в поточному році планується закласти фундамент цього об'єкту.

Як повідомлялося, генерал-губернатор Канади Мікаель Жан прибула в Україну ввечері 22 квітня з державним візитом.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK