Кучма пригадав Тимошенко, як вона "хихотіла", коли Путін ображав Ющенка

Кучма пригадав Тимошенко, як вона "хихотіла", коли Путін ображав Ющенка
wikipedia.org

Про це він заявив в інтерв'ю тижневику 2000, яке опубліковано в п'ятницю.

"Розвиток та зміцнення дружби з Росією, а найголовніше економічного співробітництва завжди було пріоритетом у зовнішній політиці України. І якщо б не виявився похованим "помаранчевою владою" хоча б економічний союз Білорусії, Казахстану, Росії, України, договір про створення якого було підписано ще в лютому 2003 року президентами, і ратифіковано нашим парламентом, ми не потрапили б в таку скрутну ситуацію, коли виникла світова фінансова криза", - переконаний екс-президент. 

Інші більш змінюються і, написавши для американської преси статтю із закликом "стримати Росію", цілком можуть через деякий час хихотіти, коли в їхній присутності російський прем'єр ображає українського Президента

"Дружити з Росією - тут, у нашому політикумі, як кажуть, можливі варіанти. Певні сили з "помаранчевих" використовують всі можливості для загострення відносин з великим сусідом стосовно будь-чого. Інші більш змінюються і, написавши для американської преси статтю із закликом "стримати Росію", цілком можуть через деякий час хихотіти, коли в їхній присутності російський прем'єр ображає українського Президента, - і не важливо, заслужено ображає чи ні", - зазначив Кучма.

"Моя ж лінія на дружбу з Росією була незмінною всі роки мого президентства. Єдиний за той період реальний українсько-російський конфлікт - Тузлу - розв'язали не ми. І жорсткість моєї тодішньої позиції пам'ятаю і не заперечую. Більш того! Станься це сьогодні - зробив би точно так само. Бо дружба - так. Партнерство - сто раз так. Але не поступка і п'ядь рідної землі, не здача і дещиця національних інтересів. Звучить голосно, але правильно", - підкреслив Кучма.

Він підсумував, що хотілося б, щоб цим же принципом керувалася у своїй дружбі із Заходом і нинішня українська влада.

Нагадаємо, 2 жовтня, під час зустрічі прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і російського прем'єра Володимира Путіна в Москві, глава російського уряду, коментуючи інцидент з літаком, на якому вилетів замість прем'єра Юлії Тимошенко Президент Віктор Ющенко, сказав: "Мазурик якийсь поцупив літак".

Тимошенко, коментуючи висловлювання російського прем'єра, заявила, що Президент України Віктор Ющенко сам спровокував різкі висловлювання прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна, дозволивши собі аналогічний тон заяв у закордонних візитах на адресу уряду України.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK