Ющенко попросив європейську організацію допомогти Україні у боротьбі з корупцією

Ющенко попросив європейську організацію допомогти Україні у боротьбі з корупцією
president.gov.ua

"Мені здається, що нам вже час мати вашого спеціального представника в Україні на постійній основі", - сказав Ющенко сьогодні під час зустрічі з керівництвом цієї організації.

"Нам потрібна ваша технічна допомога для боротьби з корупцією. Я не знаю, чи є у вас така практика, але нам потрібно подумати, чи не могли б ми говорити про вашого представника в Україні на постійній основі?", - звернувся, зокрема Ющенко до президента групи Драго косу.

Він також висловив переконання в необхідності формування Дорожньої карти взаємовідносин України з організацією на 2009-2010 роки. На думку Президента, в цьому документі повинні бути відображені спільні дії у боротьбі з корупцією.

Ющенко наголосив, що Україна розраховує на підтримку Групи держав Ради Європи проти корупції.

"Я готовий звернутися з проханням про технічну допомогу до вас і європейських інститутів", - сказав він, зазначивши також, що цієї допомоги потребують українське Міністерство внутрішніх справ та інші профільні структури.

"Ми відчуваємо великі проблеми з формуванням адекватного правового поля в боротьбі з корупцією", - сказав Президент України.

Нагадаємо, 23 квітня Єврокомісія розкритикувала Україну за зволікання з реформами. Україна в 2008 році не змогла реалізувати реформи в сфері демократії та верховенства права, йдеться у звіті Єврокомісії з впровадження європейської політики сусідства в Україні в 2008 році. Прогрес України у сфері боротьби з корупцією, відповідно до звіту, залишається незначним.

Раніше, у березні, експерти ООН висловили стурбованість нестримною корупцією, яка пронизує всю правоохоронну систему країни.

21 січня Віктор Ющенко висловив невдоволення роботою міжвідомчої робочої групи по боротьбі з корупцією в 2008 році і заявив, що звіти генпрокурора і голови СБУ про результати боротьби із корупцією в 2008-му свідчать про неефективність вжитих заходів.

***

Група держав Ради Європи (GRECO) проти корупції була заснована 1 травня 1999 року. На сьогодні її членами є 46 країн. Згідно зі статутом організації, вона проводить моніторинг дотримання керівних принципів боротьби з корупцією, прийнятих Комітетом міністрів Ради Європи 6 лютого 1997 року, а також моніторинг стану імплементації міжнародних правових інструментів. Звіт України щодо виконання рекомендацій цієї організації розглядатиметься 11-15 травня 2009 року на її черговому пленарному засіданні.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK