У Києві підпалили два книжкові магазини

У Києві підпалили два книжкові магазини
bukvoid.com.ua

Про це  повідомила піар-директор мережі Юлія Валова

У магазині на вулиці Будівельників, 4, група невідомих написала на склі вітрини слово Вурдалак, розбили вогнегасником скло двох вітрин і кинули до приміщення три пляшки із запалювальною сумішшю.

"Я приїхала до магазину о 4-ій ранку, коли пожежники вже загасили вогонь, - повідомила директор магазину Тетяна Назаренко. – Побачила на склі напис Вурдалак і вибиті вікна. Через дії невідомих постраждали вітрини із українською дитячою і художньою літературою.. За кілька тижнів до цього до нашого магазину невідомий приніс листа, у якому було прохання забрати книгу Олеся Бузини і всю російськомовну літературу, оскільки вона начебто шкодить українській культурі. Дуже шкода, що ці люди прикривають свій вандалізм українськими ідеями і наносять шкоду не лише адміністрації магазину і продавцям, але й покупцям".

У свою чергу, директор мережі Книжковий супермаркет Костянтин Клімашенко повідомив, що це не поодинокий напад на магазини, що стався з п’ятниці на суботу,

"Розбили скло і кинули пляшку із запалювальною сумішшю в приміщення магазину на Луначарського, 10. А в магазині на Подолі, на банерах де знаходяться фотографії письменників, у тому числі й українських, написали, що ми продали батьківщину, і що ми проти України", повідомив директор мережі. За його словами, у ці магазини також приносили листи з погрозами, але ніхто не звертав уваги на них.  

Клімашенко переконаний, що "сьогоднішні події – це відгомін подій у Тернополі, коли перед виборами заливали магазини фарбою, оскільки там були російськомовні книги і книги Олеся Бузини".

У понеділок, 27 квітня, о 14.00 за адресою вул. Будівельників, 4, відбудеться  прес-конференція на підтримку мережі магазинів Книжковий супермаркет.

 


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK