У Севастополі офіційно відкрили хоспіс

У Севастополі офіційно відкрили хоспіс
nne.ru

Як повідомляється, в хоспісі буде надаватися медико-соціальна підтримка людям, які хворіють на онкологічні захворювання на пізніх стадіях.

На церемонії відкриття медичного закладу заступник голови Севастопольської міської державної адміністрації Ірина Цокур зазначила, що лікування в хоспісі почали проводити вже з лютого, до офіційного відкриття установи.

Начальник управління охорони здоров'я міськдержадміністрації Віктор Пологов на церемонії відкриття хоспісу підкреслив, що значення подібної установи для міста важко переоцінити.

"Ніколи не погоджуся з формулюванням - медицина безсила. Навіть коли медики не можуть повернути людині здоров'я, врятувати життя, вони можуть полегшити людські страждання, допомогти останні дні та години життя провести достойно," - зазначив Пологов.

"Милосердя також входить в обов'язки лікаря, як і вміння лікувати. І тепер севастопольські лікарі можуть на належному рівні виконувати і цей свій обов'язок. За всесвітнім медичним стандартом, передбачено наявність 0,8 ліжок паліативного відділення на 10 тисяч населення, так що Севастополь на сьогодні цьому стандарту відповідає ", - сказав він.   


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK