Ющенко дав Медведьку місяць на підготовку звіту про ліквідацію наслідків повені

Ющенко дав Медведьку місяць на підготовку звіту про ліквідацію наслідків повені
president.gov.ua

Про це Президент сказав під час сьогоднішньої зустрічі з генпрокурором Олександром Медведьком, яка відбулася вранці в аеропорту Бориспіль перед початком візиту Президента до Угорщини.

"Я просив би, щоб ми через 20-30 днів отримали публічний звіт щодо цих питань перед населенням, що робить Генпрокуратура у цьому питанні", - сказав Президент.

Віктор Ющенко нагадав, що було виділено певні кошти на подолання наслідків повені і необхідно перевірити, наскільки цільовим було їх використання.

Водночас, Медведько заявив про свою готовність провести прес-конференцію на цю тему. Він повідомив, що до суду за даними фактами направлено більше 100 справ, і їх доведуть до логічного кінця.

Крім того, Ющенко також доручив генпрокурору протягом 20 днів перевірити пенітенціарні установи, в яких порушуються права засуджених.

Вони обговорили стан дотримання прав і свобод громадян в установах Державного департаменту виконання покарань. Президент, зокрема, висловив стурбованість оцінками міжнародних правозахисних інститутів стосовно дотримання прав засуджених в Україні, а також зверненнями громадян до українських і міжнародних правозахисних організацій за фактами побиття та інших порушень прав засуджених.

Також у ході зустрічі сторони обговорили виконання доручень Ющенка щодо дотримання законодавства при забезпеченні житлових прав мешканців гуртожитків.

Нагадаємо, за підсумками проведеної 21 квітня в Івано-Франківській області наради Президент України констатував, що Кабінет міністрів не виконав своїх зобов'язань щодо проведення відновлювальних робіт і фактично залишив один на один з цими проблемами області, які майже щороку потерпають від повеней.

Ющенко закликав представників влади винести уроки з цього стихійного лиха і, зокрема, зажадав від Генпрокуратури висновків про використання МВС та Міноборони коштів на подолання наслідків повені.

МВС категорично спростувало інформацію про нецільове використання посадовими особами органів внутрішніх справ бюджетних коштів, які виділено на ліквідацію наслідків повені у західних областях України.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK