Фракція БЮТ у Київраді вважає передачу будинку на Андріївському узвозі незаконною

Фракція БЮТ у Київраді вважає передачу будинку на Андріївському узвозі незаконною
klymenko.data-tec.net
У БЮТ наголосили, що питання про передачу будівлі даному музеєві не розглядала профільна комісія Київради - з питань культури та мистецтва.

Крім того, за даними блоку, будинок належить державному історико-архітектурному заповіднику Стародавній Київ, створеному Київрадою у вересні 2003 року та ліквідованому через недоцільність існування у травні 2004 року.

"Оперативність та рішучість, з якою було надано приміщення для, судячи із назви, не найактуальнішого для Києва музею, вселяє сподівання, що є підстави для чуток, нібито дане приміщення передано за особистою вказівкою президента і в ньому буде інший музей - бджільництва", - заявив голова комісії з питань культури, депутат БЮТ Олександр Бригинець.

Блок також зазначає, що Музей мистецтва та археології Середземномор'я та Близького сходу є новоствореним, але не уточнює, який орган влади його створив.

Нагадаємо, що на початку квітня цього року Київська міськрада відмовився скасувати на вимогу Генпрокуратури своє рішення від 2 жовтня минулого року про передачу церкви Спаса на Берестові від Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі Української православної церкви Московського патріархату.
Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK