Патріарх Кирило на зустрічі з Тимошенко назвав Київ Константинополем

Патріарх Кирило на зустрічі з Тимошенко назвав Київ Константинополем
rusk.ru

"Ми разом складаємо опору східнослов'янської цивілізації. Це має допомагати нам вибудовувати відносини по всіх напрямках", - сказав патріарх під час зустрічі з Тимошенко в Свято-Даниловому монастирі.

Він наголосив, що "високо цінує" можливість встановлення "контакту та діалогу" з представниками української влади, і зазначив значущість "релігійного фактора" у відносинах України і Росії.

Крім того, за словами патріарха, Україну і Росію об'єднує спільна релігія, історія та культура. Разом з тим він поскаржився, що релігійний фактор "не повною мірою залучений у сферу, яку можна характеризувати як відносини України і Росії".

"Для нас Київ - це Константинополь, це духовна столиця російського православ'я", - заявив він. Патріарх також додав, що, виходячи з того, стає зрозуміло, "наскільки важливий релігійний фактор у житті наших народів і наскільки важливу роль він може відігравати у відносинах між нашими країнами".

Він наголосив, що готовий зробити все від нього залежне для розвитку відносин між Україною і Росією. "Я дуже сподіваюся, що знайду в особі українського уряду людей, які піднімають зростання релігійного фактора", - наголосив патріарх.

Він також сказав, що для нього відносини України і Росії є "не периферійними, а центральним завданням".

Патріарх Кирило подарував Тимошенко невелику ікону. У свою чергу вона привітала його з обранням патріархом та побажала успіхів у його діяльності.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України прилетіла до Москви увечері 28 квітня. Сьогодні вона зустрінеться з прем'єром Російської Федерації Володимиром Путіним. Раніше Тимошенко заявляла, що під час поїздки до Москви обговорить питання скорочення обсягів закупівлі газу Нафтогазом у Газпрому.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK