Президент доручив відзначити річницю депортації кримських татар

Президент доручив відзначити річницю депортації кримських татар
Сайт Президента

Текст документа розміщено на офіційному сайті глави держави.

Згідно з указом, “у зв’язку з 65-ми роковинами депортації з Криму кримських татар та інших осіб за національною ознакою, засуджуючи дії тоталітарного режиму та з метою вшанування пам’яті жертв депортації, утвердження в суспільстві нетерпимості до будь-яких проявів насильства” Кабінету міністрів України доручено забезпечити розроблення за участю громадськості та затвердити в десятиденний строк відповідного плану заходів.

Заходами пропонується передбачити проведення у місті Сімферополі вечора-реквієму, присвяченого 65-м роковинам депортації з Криму кримських татар та інших осіб за національною ознакою; проведення тематичної наукової конференції, активізацію наукових досліджень із тематики депортацій з України осіб за національною ознакою; проведення у навчальних закладах, закладах культури заходів на вшанування пам’яті жертв депортації з Криму кримських татар та інших осіб за національною ознакою.

Також планується організувати у містах Києві та Сімферополі, інших населених пунктах України тематичних документальних, художніх та фотовиставок, а також створити документальний фільм про події, пов`язані з депортацією з Криму кримських татар та інших осіб за національною ознакою. Передбачено також видання, перевидання українською, російською та кримськотатарською мовами та розповсюдження наукових, науково-популярних, художньо-публіцистичних праць, збірок документів та матеріалів на тему депортації з Криму кримських татар та інших осіб за національною ознакою.

Раді міністрів Автономної Республіки Крим, Севастопольській міській державній адміністрації доручено забезпечити проведення у містах Сімферополі та Севастополі зібрань громадськості у звєязку з 65-ми роковинами депортації з Криму кримських татар та інших осіб за національною ознакою.

Окрім того, Раді міністрів АРК доручено сприяти вирішенню Сімферопольською міською радою в установленому порядку питання щодо виділення земельної ділянки для будівництва у М.Сімферополі Соборної мечеті.

Міністерству закордонних справ України доручено провести необхідну роботу з інформування світової спільноти про депортацію з Криму кримських татар та інших осіб за національною ознакою.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK